Премиерът Николай Денков призова да погледнем в бъдещето, за да видим

...
Премиерът Николай Денков призова да погледнем в бъдещето, за да видим
Коментари Харесай

Денков поиска дискусия за референдум за смяна на датата на националния ни празник

Премиерът Николай Денков призова да погледнем в бъдещето, с цел да забележим какво ще ни направи сполучлива нация. Той предлага да се организира политическа полемика по въпроса дали да има референдум за промяна на датата на националния ни празник. Така министър-председателят разяснява стартирането на придвижване за отбрана на 3 март.

Според него 24 май би трябвало да бъде народен празник, тъй като това е признакът, който ни води в бъдещето.

Малък % от запитаните са осведомени с предложенията за промени в Конституцията

„ Не диря война с никого. Напротив, на нас ни би трябвало успокоение - на държавното управление, в политическия смисъл на думата, с цел да можем да си осъществим програмата и хората да стартират да живеят по-добре “, съобщи пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков. Вчера той и президентът Румен Радев влязоха в индиректен конфликт. Държавният глава прикани премиера „ да се еманципира от менторите си, в случай че желае да има доближаване сред двете институции “.

Не един път сред двата адреса на президентската и изпълнителната власт е избухвала война

„ Всяка институция би трябвало да работи съгласно това, което ѝ е наложено като права и отговорности. Задълженията на държавното управление са да осъществим управническата си стратегия “, съобщи през днешния ден Николай Денков.

Той е на посещаване в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ (INSAIT). 

Иниститутът INSAIT бе показан в края на август от премиера пред министъра на външните работа на Република Корея Парк Джин като един от водещите в света в областта на изкуствения разсъдък. Двамата разговаряха в границите на 18-ия стратегически конгрес в словенския град Блед и разискаха опциите за съдействие в тази област.

По-късно, в 11:00 часа, министър-председателят Николай Денков ще открие 11-ото издание на " Алея на книгата ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР